ورود به فروشگاه آنلاین شوبین

کلمه عبور را فراموش کرده ام

کیهان شناسی

shoubin

از سال ۲۰۱۵ میلادی گردشگران فضایی می توانند از طریق محفظه های پیشرونده طراحی شده توسط شركت بزرگ هواپیماسازی آمریكایی بوئینگ، سفر به مدارهای پایینی و كم ارتفاع جو زمین را تجربه كنند.

بوئینگ از ابتدای سال جاری تاكنون برای طراحی و ساخت این كاوشگر فضایی ۱۸ میلیون دلار از سازمان ملی هوا و فضای آمریكا بودجه دریافت كرده است و پیش بینی می شود با ساخت این كاوشگر كه برای گردشگران فضایی طراحی و ساخته خواهد شد تعداد زیادی از افراد علاقه مند سفر به فضا بتوانند از ایستگاه فضایی بین المللی دیدن كنند.

در مراحل اولیه اجرای این طرح در هر سفر ۴صندلی برای فضانوردان باتجربه و ماهر و ۳ صندلی نیز برای گردشگران فضایی، شركت های خصوصی یا سازمان های دولتی آمریكایی در نظر گرفته خواهد شد.

بر این اساس به نظر می رسد كه با راه اندازی صنعت گردشگری فضایی بتوانیم شاهد تغییرات قابل توجهی در این عرصه باشیم

1- به زیر آسمان تاریک بروید

مهمترین مسئله در رصد اجرام غیر ستاره ای، آلودگی نوری هست که بدترین تأثیرش روی اجرام کم نور و گسترده است. اهمیت آسمان تاریک برای رصد حتی بیشتر از اندازه تلسکوپه. یه ابزار کوچک در خارج از شهر، بارها بهتر از یه تلسکوپ بزرگ در شهر می تونه اجرامی مثل سحابی های تاریک و کهکشان ها را نمایش بده. اگر در منطقه شهری زندگی می کنین، بهترین راه حل اینه که…

ادامه نوشته

نماینده زمین برای ملاقات با فرازمینی‌ها انتخاب شد

سازمان ملل قرار است در اقدامی جالب توجه، خانم مازلان اوتمن، اخترشناس مالزیایی را برای انجام وظیفه واکنش هماهنگ بشر در هنگام تماس بیگانگان فضایی، تعیین کند.

به گزارش تلگراف، هنگامی‌که موجودات فضایی با سفینه خود بر روی زمین فرود می‌آیند و تقاضای ملاقات با رهبران زمینی را می‌کنند، به نزد خانم اوتمن برده می‌شوند. وی جزئیات شغل جدیدش را هفته آینده، در گردهمایی رویال سوسایتی در باکینگهام‌شایر اعلام خواهد کرد.

به احتمال فراوان پیشنهاد کاری جدید این خانم 58 ساله، واکنشی نسبت به کشف اخیر صدها سیاره فراخورشیدی است که به دور ستارگان خود در حال گردش هستند و تصور می شود که احتمال کشف حیات فرازمینی را بیش از هر زمان دیگری امکان‌پذیر کرده باشد.

خانم اوتمن که در حال حاضر رئیس مرکز سازمان ملل در امور فضای خارج از جو (Unoosa) است، در گفتگوی اخیرش با گروهی از دانشمندان گفته است: «جستجوی پیوسته برای ارتباطات فرازمینی، این امید را که روزی نوع بشر علائمی را از موجودات بیگانه دریافت کند، افزایش داده است. وقتی این اتفاق بیافتد، ما باید برای یک واکنش هماهنگ آماده باشیم. این واکنش باید تمام حساسیت‌ها را در رابطه با این موضوع مد نظر قرار دهد. سازمان ملل یک ساز و کار آماده برای چنین واکنش‌های هماهنگی است.»

پرفسور ریچارد کروتر، متخصص حقوق فضایی آژانس فضایی انگلستان که رهبری نمایندگان اعزامی این کشور به سازمان ملل را بر عهده دارد، می‌گوید: «اوتمن برای انجام نقش رهبر زمینی در برخورد با بیگانگان، بدون شک بهترین فرد است.»

طرح پیشنهادی انجام وظیفه اونسا برای واکنش به تماس فضایی‌ها، ابتدا در کمیته‌های مشاوران علمی سازمان ملل مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و نهایتا به مجمع عمومی سازمان ملل فرستاده خواهد شد

نظرات در خصوص نحوه خوشامدگویی به ملاقات‌کنندگان فرازمینی آینده متفاوت است. بر اساس عهدنامه فضای خارج از جو در سال 1967 / 1336، اعضای سازمان ملل توافق کردند تا از طریق ضدعفونی (استریل) کردن ملاقات‌کننده‌های فرازمینی، زمین را در برابر آلودگی گونه‌های فضایی محافظت کنند. اما اوتمن می‌داند که باید رویکرد بردبارانه‌تری را اتخاذ کند

از سوی دیگر فیزیک‌دان معروف، استیفن هاوکینگ هشدار داده است که در مقابل متجاوزان بیگانه باید با احتیاط رفتار شود. وی گفته است: «من تصور می‌کنم که آنها احتمالا در سفینه‌های عظیمی زندگی می‌کنند و تمام منابع سیاره مادری خود را مصرف کرده‌اند. نتیجه ملاقات آنها با سیاره ما، بسیار شبیه زمانی است که کریستوف کلمب برای اولین بار قدم در خاک آمریکا گذاشت. ملاقاتی که پیامد خوبی برای ساکنین بومی آمریکا به دنبال نداشت

هاوکينگ : خدا آفريدگار عالم نيست!

استيفن هاوکينگ فيزيکدان برجسته بريتانيايی در کتاب تازه خود مدعی می شود که خدا عالم و کهکشان را نيافريده و «انفجار بزرگ کهکشانی » که بسياری از سياره و ستارگان بر اثر آن بوجود آمده اند، نتيجه و پيامد قوانين فيزيک است. نام اين کتاب « طرح عظيم » است و استيفن هاوکينگ آنرا همراه فيزيکدان آمريکايی لئونارد ميلودينو نوشته است. در اين کتاب استدلال می شود که وجود فرضيه های گوناگون و اکتشافات جديد ثابت می کند که جهان هستی يک خالق ندارد.

روزنامه تايمز چاپ لندن بخشهايی از اين کتاب را منتشر کرده که در قسمتی از آن پروفسور هاوکينگ می نويسد:« چون قوانين جديد فيزيک مثل جاذبه وجود دارند کهکشان می تواند خود را از هيچ بسازد. روند خلق بدون مقدمه و يکباره دليل وجود کهکشان و هستی ما است . هيچ ضرورتی ندارد که خداوند را برنامه ريز و مسئول آن آفرينش بدانيم.»

استيفن هاوکينگ که اکنون ۶۸ ساله است از سال ۱۹۸۸ با کتابی تحت عنوان « تاريخ خلاصه ای از زمان» که توضيحی در مورد پيدايش عالم هستی بود به شهرت رسيد. در عين حال وی در عرصه فيزيک کوانتوم و کهکشان شناسی مطالعات گسترده ای دارد و از جمله صاحبنظران برجسته اين علوم است.

اظهار نظرهای جديد پروفسور هاوکينگ در کتاب تازه خود نشان می دهد که وی ديدگاههای قبلی خود در مورد آفرينش و دين را کنار گذاشته است.

او سابقا در کتاب « خلاصه ای از تاريخ زمان » نوشته بود که قوانين فيزيک ثابت می کند که اصلا لزومی ندارد که خدا را در مسئله آفرينش کهکشان دخالت داد. وی معتقد بود:« اگر ما يک فرضيه همه جانبه و کامل را در مورد پيدايش عالم کشف کنيم اين مهمترين پيروزی انسان خواهد بود چون ما قادر خواهيم بود که درون ذهن خدا را بشناسيم»

به نوشته روزنامه تايمز چاپ لندن هاوکينگ در کتاب تازه خود می گويد که کشفيات سال ۱۹۹۲ که نشان داد سياره های ديگری وجود دارند که به دور ستاره ای غير از خورشيد می چرخند فرضيه اسحاق نيوتن در مورد آفرينش کهکشان توسط خدا را مورد ترديد قرار داد.

هاوکينگ در بخشی از کتاب تازه خود می نويسد:« کشف منظومه های ديگر نظير منظومه خورشيدی ثابت کرد که منظومه ما که در برگيرنده يک خورشيد و سياره هايی است که پيرامون آن می چرخند يک پديده منحصر به فرد نيست. اين واقعيت نشان داد که وجود حالت فيزيکی ايده آل بين خورشيد و کره زمين و پيدايش انسان روی کره زمين يک پديده از پيش طراحی شده و دقيق برای موجوديت و رفاه انسان نيست.»

استيفن هاوکينگ به خاطر ابتلا به بيماری مرگ تدريجی سلسله اعصاب خود سالهاست که در حالت فلج کامل زندگی می کند. سال گذشته او از مقام برجسته علمی خود يعنی رياست بخش رياضيات دانشگاه کمبريج استعفا داد. وی از سال ۱۹۷۹ در اين مقام بوده و يک زمانی اين کرسی علمی در اختيار اسحاق نيوتن بود.

کتاب جديد استيفن هاوکينگ به نام « طرح عظيم» از هفته آينده وارد بازار خواهد شد

موجودات فضایی

استفان هاوکينگ يکي از مشهورترين فيزيک دانان جهان در جديدترين برنامه مستند خود درباره حيات موجودات فضايي گفت: موجودات فضايي خارج از زمين وجود دارند و بهتر است زمين مراقب ارتباط با آن ها باشد. به گزارش مهر، به گفته استفان هاوکينگ فيزيک دان 68 ساله که از بيماري اختلال نوروني رنج مي برد، وجود موجودات فرازميني تقريبا امري ثابت شده است اما انسان ها به جاي اين که به جست وجوي آن ها بپردازند، بايد تمامي تلاش خود را براي پرهيز از مواجهه با اين موجودات به کار گيرند.اين پيشنهادها و راهکارها در سريال مستند جديدي ارائه مي شود که هاوکينگ در آن آخرين ذهنيات خود را درباره بزرگ ترين اسرار جهان هستي نمايش مي دهد. به گفته وي، حيات موجودات فضايي در بسياري از بخش هاي جهان امري ثابت شده است و اين موجودات نه تنها روي سياره ها بلکه حتي در مرکز ستاره ها ساکن و يا در فضاي ميان ستاره اي شناور هستند.منطق هاوکينگ درباره موجودات فضايي به شکلي غيرطبيعي ساده است. به گفته وي، گيتي از 100 بيليون کهکشان تشکيل شده است که هر يک از صدها ميليون ستاره برخوردار است. در چنين فضاي وسيعي تصور اين که زمين تنها سياره اي باشد که حيات در آن جاري شده است کمي ساده انگارانه به نظر مي آيد.وي مي گويد: در مغز مملو از رياضي من، تنها اعداد مي توانند تفکر درباره موجودات فضايي را به خوبي عقلاني و مستدل سازند، چالش اصلي مطالعه روي اين نکته است که اين موجودات چه شکلي دارند. پاسخ هاوکينگ به سوال خودش اين است که بيشتر اين موجودات با ميکروب ها و حيوانات ساده، گونه اي از حيات که در بيشترين بخش تاريخ حيات در زمين روي اين سياره حکمفرما بوده است، برابري مي کنند.تصور هاوکينگ از اين جانداران در سريال مستند جديدش به شکل گياه خواراني دو پا که از صورتي مسطح برخوردارند يا شکارچيان مارمولک مانند و زرد رنگ يا آبزياني فلورسانت مصور شده است. وي معتقد است برقراري ارتباط با چنين گونه هاي هوشمندي مي تواند براي بشريت نابود کننده باشد. اين دانشمند 68 ساله توضيح داد که ملاقات موجودات فضايي با زمين مانند رفتن ‘کريستوف کلمب به قاره آمريکا است که براي بوميان آمريکايي اصلا خوب نبود و آن‌ها را با مشکلات فراواني مواجه کرد.

هاوکينگ بر اين باور است که اين موجودات فضايي مي توانند به راحتي به زمين نفوذ و از آن به عنوان منبع انرژي استفاده کنند. وي نتيجه مي گيرد تلاش براي برقراري ارتباط با موجودات فضايي مي تواند “کمي بيش از اندازه خطرساز” باشد.هاوکينگ امکان وجود موجودات فضايي را در گذشته نيز بازگو کرده بود اما ديدگاه وي به واسطه يک سري از اکتشافات علمي شفاف تر شد. کشف 450 سياره جديد از سال 1995 تا کنون و اثبات رايج بودن وجود سياره ها در تمامي نقاط گيتي از جمله اين کشفيات بوده است

استفن هاوکینگ، نابغه قرن

ستفن ویلیامز هاوکینگ در تاریخ 8 جنوری سال 1942 (300 سال پس از مرگ گالیله) در شهر آکسفورد در انگلیس متولد شد. تقریبا هنگامی که به کمبریج وارد شد، در 22 سالگی اولین علائم بیماری لوگریگ یا آمیوتروفیک لترال اسکلروسیس – یک نوع بیماری سلول‌های عصبی مسئول حرکات بدن در او  شروع به پدیدار شدن کرد و  همین بیماری در نهایت به از دست رفتن تقریبا کامل کنترل عصبی- عضلانی در او منتهی شد.
ستفن هاوکینگ بر روی قوانین پایه‌ای که بر کائنات حکفرماست، کار کرده است. وی به همراه راجر پنروز نشان داد که نظریه نسبیت عمومی اینشتین به معنای آن است که فضا و زمان  نقطه آغازی در مهبانگ  (انفجار بزرگ) و نقطه پایانی در سیاهچاله‌ها دارد.
این نتایج یکی ‌شدن دور نظریه نسبیت عمومی و م نظریه کوانتو- اکتشاف علمی بزرگ دیگر در این زمینه در نیمه اول قرن بیستم را ضروری می‌سازد. یکی از پیامدهای این یکی‌شدن آن چنان که هاوکینگ کشف کرد این است که سیاهچاله‌ها آنقدرها هم نباید  “سیاه” باشند، و باید پرتوهایی از خود بیرون دهند و نهایتأ تبخیر و ناپدید شوند. یک فرضیه علمی دیگر در این صورت این است که در یک زمان مفروض، جهان لبه یا حاشیه‌ای  ندارد.
از جمله کتاب‌های دانشگاهی هاوکینگ می‌توان به “ساختار جهان در مقباس بزرگ”، “نسبیت عمومی: بررسی صدساله اینشتین” و “300 سال جاذبه”‌ اشاره کرد.
او همچنین سه کتاب برای عموم مردم نوشته است: “تاریخ مختصر زمان” که به پرفروش‌ترین کتاب علمی جهان بدل شد، “سیاهچاله‌ها، جهان‌های نوزاد و سایر مقالات” و “جهان در پوست گردو (چهارمغز).

او که تقریبا به طور کامل فلج است، با صندلی چرخدار حرکت می‌ کند و با کمک یک کامپیوتر با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. شگفت انگیزترین نکته، مغز این مرد است که نظریه پردازی ها از آن می تراود. او برای محاسبات پیچیده ریاضی و نجومی خود حتی از نوشتن ارقام روی کاغذ محروم است و باید همه عملیات های گسترده ریاضی را در مغز خود انجام دهد و نتایج را در حافظه اش نگه دارد. بدین گونه فقط با مغزش زنده است. اما چیزی که زندگی هاوکینگ را متمایز می سازد، امید است. پزشکان تشخیص داده اند که هاوکینگ 2 یا 3 سال بیشتر زنده نخواهد ماند اما از آن زمان تا کنون بیش از 40 سال می گذرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Open chat
1
آیا احتیاج به کمک دارید
سلام
چگونه میتوانم به شما کمک کنم؟
Design by Donyar Web shopping طراحی شده توسط تیم دنیار وب